Ką galima pasigaminti iš Jesmonite?

Turbūt būtų labai sunku surasti kitą tokią universalią kompozitinę medžiagą kaip Jesmonite. Vandens pagrindu pagaminta priemonė yra labai ekologiška ir neturi jokių toksiškų medžiagų, todėl galite drąsiai įgyvendinti praktiškai bet kurią savo idėją. Taigi, kokiomis savybėmis pasižymi Jesmonite?

Nors ši medžiaga yra netoksiška, nerekomenduojame iš jos gaminti lėkščių ar dubenėlių, kuriuose serviruosite ar patieksite maistą. Žinoma, galite drąsiai pasigaminti vaisiams skirtą indą, kuris taps puikia interjero detale. Norime atkreipti jūsų dėmesį, jog iš Jesmonite pagaminti indai nėra tinkami naudoti mikrobangų krosnelėje ar indaplovėje.

Jesmonite nėra tinkama priemonė gaminti daiktus, kurie turi būti atsparūs karsčiui (pvz. įkaitusiai keptuvei padėti skirtas padėkliukas), tačiau tiesioginiai saulės spinduliai ar šilta aplinka tikrai nepakenks iš Jesmonite pagamintiems dalykams.

Be to, Jesmonite yra pakankamai tvirta medžiaga. Žinoma, ji nėra tokia kieta kaip granitas ar kvarcas, todėl nerekomenduojame iš jos gaminti pjaustymo lentelių ar virtuvės stalviršių. Tačiau ji puikiausiai tinka papuošalams, padėklams bei kitiems dekoro elementams gaminti.

Ar galima dažyti Jesmonite gaminius? Žinoma! Jesmonite bazė yra natūralios šviesios spalvos ir kuo puikiausiai įsisavina visus papildomus pigmentus. Taigi, jūs galite į bazę įmaišyti norimus pigmentus arba nudažyti patį gaminį. Be to, galite kombinuoti įvairias spalva ir technikas, tokiu būdu išgaudami nepakartojamą rezultatą.

Jesmonite yra iš dalies atsparus vandeniui. Gaminiui tikrai nieko nenutiks, jei jis bus drėgnas, tačiau nerekomenduojame palikti pripilto vandens (pvz.: vazoje).

Ar įsivaizduojate, kiek skirtingų daiktų galite pagaminti iš Jesmonite. Šiek tiek jums pasufleruosime:

  • Įvairios interjerui skirtos detalės
  • Padėklai
  • Vazos
  • Vazonai
  • Smilkalinės
  • Muilinės
  • Vizitinės kortelės
  • Statulos
  • Mobiliojo telefono dėklai
  • Rėmeliai
  • Įvairios dekoracijos
  • Dubenys
  • Lėkštės
  • Papuošalai
  • Ir dar daugybė pačių įvairiausių dalykėlių

Ką galima pasigaminti iš Jesmonite
Šaltinis

Įdomiausi ir netikėčiausi Jesmonite gaminiai

Galime garantuoti, jog esate buvę vietose, kuriose matėte is Jesmonite pagamintus daiktus, tačiau net nepagalvojotę, jog tai yra Jesmonite gaminiai.

Singapūre vyko kasmetiniai Clean Up South West apdovanojimai, kuriuose laimėtojams buvo dalinami trofėjai, pagaminti iš perdirbamo plastiko ir Jesmonite. Trofėjus, kurie visus tiesiog sužavėjo, sukūrė Bernie Ang and Amanda Tay. Trofėjai savo forma yra panašūs į medžio lapą, taigi net ir savo išvaizda jie simbolizuoja ekologiją bei žaliąjį judėjimą. Be to, apdovanojimų organizatoriai buvo taip sužavėti šiais trofėjais, jog jų kūrėjų buvo paprašyta tęsti bendradarbiavimą kuriant ateities trofėjus būsimiems apdovanojimams.

 Įdomiausi jesmonite gaminiai
Šaltinis

Dubajuje įsikūrusi Urban Artisan įmonė Jesmonite panaudojo itin originaliai. Jie suderino Jesmonite bei šiuolaikines technologijas ir sukūrė neįtikėtiną Bluetooth garsiakalbį – šviestuvą viename. Tai yra pirmasis pasaulyje tokio tipo gaminys, kuris apjungia vaizdą ir kokybę. Šis garsiakalbis-šviestuvas skleidžia garsą 360 laipsnių kampu ir taip klausytojas gali mėgautis itin kokybišku garsu, sklindančiu visomis kryptimis. Tai reiškia, jog jūs galite mėgautis savo mėgstama muzika ar įrašais būdamas bet kurioje patalpos vietoje. Na, o Jesmonite deka šis garsiakalbis-šviestuvas yra ne tik kokybiškas, tačiau ir labai stilingas. Be to, šis puikus gaminys sveria tik 850 gramų, todėl yra lengvai transportuojamas. Mėgaukitės kokybišku garsu ir įspūdingu dizainu visur!

įdomiausi ir netikėčiausi jesmonite gaminiai
Šaltinis

Japonai laužo visus standartus ir kuria neįtikėtinus baldus. Kol vieni kūrėjai į Jesmonite maišo pigmentus, japonų dizaineris Yuma Kano tam naudoja lapus, medžio atplaišas, netgi grybus. Savo kūrybiškumo dėka, jo eksperimentai virsta į dar niekur nematytus gaminius. Yuma Kano yra puikiai žinomas dėl savo ypatingo stiliaus pojūčio ir netradicinių sprendimų. Ieškodamas įkvėpimo, dizaineris mėgsta lankytis miške. Ten jį aplanko labai netikėtos idėjos, kurias jis visuomet stengiasi įgyvendinti. Dizaineris tiesiog mėgaujasi kūrybos procesu, o galutinis rezultatas džiugina ne tik jį, tačiau ir kitus žmones. Yuma Kano sako, jog Jesmonite yra būtent tai, ko jis ieškojo, kadangi ši medžiaga puikiai dera kartu su kitomis medžiagomis. O tai reiškia, jog kūrybos galimybės yra neribotos.

Neribotos galimybės su Jesmonite
Šaltinis

Jesmonite skulptūros. Prieš 20 metų iš Jesmonite sukurtos skulptūros iš pradžių buvo naudojamos cirke. Tačiau vėliau jos surado vietą austizmo spektro sutrikimus turinčių vaikų mokykloje. Skulptūras 1999 metais sukūrė menininkai Chris Rutter ir Evelyn Bennett. Jos buvo eksponuojamos De La Warr paviljone Bexhill‘e ir buvo vežamos į įvairias pietų Anglijoje esančias galerijas. Šiuo metu skulptūros yra paaukotos autizmo sutrikimą turinčių vaikų mokyklai. Nors skulptūros vis dar yra puikios būklės, tačiau jos yra atnaujinamos, o dalis jų yra padengiamos vandeniui atspariomis medžiagomis, jog galėtų puošti mokyklos sodą.

Skulptūros iš Jesmonite
Šaltinis

Netikro maisto kepykla. Skulptorė Kerry Samantha Boyes kuria neįtikėtinai tikroviškus kepinius iš Jesmonite. Netikro maisto kepykla yra įsikūrusi Edinburge. Ši vieta yra puikiai žinoma visame pasaulyje, o joje esantys Kerry kūriniai yra tiesiog atimantys žadą savo tikroviškumu. Duona, pyragai, tortai, keksiukai – pažiūrėję į juos net nepagalvotumėte, jog tai yra skulptūros. Ši paslaptis išaiškėtų tik tuomet, jei mėgintumėte paragauti!

Jesmonite dirbiniai
Šaltinis